Nieuwe tafel!

Wat een heerlijk tafel, vind je niet?!

Hij staat er nu een paar dagen en iedere keer dat ik eraan werkte, bracht ie me in een jubelstemming. Ik vind ‘m mooi, ik vind de vorm fijn én de tafel is heel passend in mijn kantoorruimte.

Maar het is niet zozeer het uiterlijk van de tafel dat maakt dat ik er ontzettend blij mee ben. Het zijn de processen die aan deze tafel gaan plaatsvinden en al plaatsvonden, die me zo verheugd maken. Processen die door de vormgeving van deze tafel worden ondersteund. Wat bovenal faciliteert dat er waardevolle processen aan deze tafel plaatsvinden is dat ik een tafel heb gekozen die past bij mijn werkwijze en bij wie ik ben als persoon.

Gaat je dat wat ver? 

Wat mij ver gaat is dat heel veel mensen – vooral ook vrouwen met ADHD – kiezen en handelen, zelfs spreken en denken op basis van wat zij denken dat anderen van hen willen. Anderen kunnen hun ouders zijn, broers en zussen, familieleden, vrienden en anderen die dichtbij hen staan. Anderen kan ook ‘men’ zijn, ‘de maatschappij’ of ‘iedereen’. 

Dat vind ik niet alleen heel ver gaan, dat vind ik bovenal heel verdrietig.

Veel vrouwen die al aan deze tafel plaatsnamen en die er nog aan gaan plaatsnemen zijn het contact met zichzelf grotendeels kwijt. Zij hebben ZO ZO ZOOOO hun best gedaan om te voldoen in de ogen van anderen, om geaccepteerd te worden, dat zij geen idee meer hebben wie zij werkelijk zijn, laat staan wat een leven is dat bij hen past.

En ja, dan word ik heel blij als ikzelf een keuze maak, een aankoop doe, mijn kantoor inricht op een wijze die authentiek voelt. Die klopt, die past, die juist is. Die past bij wie ik ben en wat ik te doen heb én die past bij wat het contact met de vrouwen met ADHD met wie ik werk nodig heeft. Deze tafel creëert sfeer, nodigt uit tot echt samenzijn, faciliteert het maken van aantekeningen, maar biedt ook eigen ruimte, een eigen plaats aan eenieder die eraan plaatsneemt. 

Vanochtend wilde ik mede om deze tafel naar kantoor, terwijl ik er vanuit praktisch oogpunt niet hoefde te zijn. Ik vertel je graag meer over het waarom van het streven naar een authentiek en integer bestaan in deze podcast-aflevering:  

https://spotify.link/1LgKixYP8Cb

Spreek je graag daar 🙂