Dit vinden zij

Veel vrouwen met ADHD vonden hun weg naar De ADHDacademie. Een aantal deelt hier haar ervaring.

Academici aan het woord

Premium coaching bij De ADHDacademie is zoveel meer dan enkel individuele coachingsgesprekken. De ADHDacademie biedt toegang tot diepgaande inzicht in jezelf en je ADHD, herkenning en erkenning, verbinding met gelijkgestemden en op een brede, gevarieerde wijze bezig zijn met je ontwikkeling. Dit alles in nauw contact met en onder leiding van Anne van Hees. Lees hier de ervaringen van vrouwen met ADHD en ADD die je voorgingen.

“Sinds mijn diagnose vier jaar geleden was ik opzoek naar iemand die mij kon helpen te functioneren met mijn ADHD op zowel mijn professioneel als persoonlijk gebied. Het was voor mij erg belangrijk dat de desbetreffende persoon echt verstand had van ADHD (van de huidige onderzoeken en literatuur, specifiek van ADHD bij hoogopgeleide vrouwen) en, vanwege mijn baan, van het primair onderwijs. Dit en meer heb ik bij de coaching van Anne gevonden.

In de sessies kreeg ik niet alleen een gevoel van begrip voor mijn manier van denken en doen, maar ook het gevoel en de ruimte dat mijn manier van denken er mag zijn. Dat het niet alleen als tekortkomingen kunnen worden gezien, maar ook als kracht en dat ik dit in kan zetten om mijn leven te verbeteren.

Door wie Anne is als persoon en coach, haar manier van aanpak en haar persoonlijke touch, bijvoorbeeld het uitzoeken van een boekje wat bij jou past, creëert ze een veilige omgeving waarin het mogelijk is je gevoelens van schaamte, onbekwaamheid, frustratie en onbegrip te delen en langzaam om te zetten in vertrouwen en een positieve kijk op jezelf en je ADHD.

Daarnaast heeft Anne mij een omgeving geboden met andere vrouwen met ADHD die met soortgelijke problemen zitten en waar je mag genieten van herkenning, begrip en humor. Ook kom je tijdens dit traject door middel van creatieve activiteiten, tekenen, knutselen en kleien, onder leiding van Noucra en Anne, tot nieuwe inzichten en heb ik persoonlijk mijn liefde voor tekenen herontdekt.
Wat ik ook van onschatbare waarde vind is dat ze je ook op een fijne manier de spiegel voor kan houden en de vinger op de zere plek kan leggen. Wat ik soms ook echt nodig heb.

Anne heeft mij het afgelopen jaar door hele moeilijke momenten gecoacht. Grotendeels door haar steun en toewijding heb ik dit jaar keuzes kunnen maken op professioneel en privé gebied waar ik zo verschrikkelijk blij mee ben. 
Dank je, Anne!”

“Altijd heb ik een coach gewild, maar nooit de stap durven zetten, omdat ik maar van enkele hulp accepteer en advies aanneem. Ik ben heel kritisch naar wie ik wil luisteren. Anne is het gelukt, chapeaux!

Maar ook de praktische kant, geld. Ik geef het bijvoorbeeld liever uit aan reizen, dan coaching. Door het PGB-budget vanuit gemeente Eindhoven heb ik dit wel gedaan. Hiervoor ben ik heel dankbaar!

Ik herinner me een van de eerste gesprekken over “bewustzijn”. Ik had geen idee wat dit betekende en alleen het woord uit mijn mond proberen te krijgen, maakte me al aan het lachen. Nog eentje dan “voelen”. Ik ben een rauwdouwer. Voelen zat er niet bij en was iets wat ik sinds mijn 16de verdoofd heb.

Door de coaching van Anne, heb ik eindelijk de moed gehad om hulp te zoeken voor mijn verslaving. Ik besefte namelijk dat ik nog veel meer had kunnen leren.

Dankjewel Anne, voor alle effort en begrip voor een ongeleid lomp projectiel als ik. Op naar jaar 2!”

Dankjewel dat je mezelf laat zien

– Mijntje, 32 jaar ADHD

Anne van Hees

Oprichter

De vrouwen die ik coach ervaren niet voor niets dat zijn zich begrepen, gezien en erkend voelen. Dit heeft alles te maken met mijn achtergrond, visie en missie. Ik deel graag de weg die ik bewandelde en die ik voor me zie met jou.