De waarde van nietsdoen voor mensen met ADHD

Sinds vijf weken is mijn tijd sterk beperkt. Dat is niet erg, het is voor een hele goede zaak. 

Ik deel iets van mijn proces met je, omdat ik zie dat ik tegen een fenomeen aanliep waar mijn cliënten ook tegenaan lopen. Sterker nog: op de dag dat ik inzag wat er gaande was bij mij, bracht een cliënt precies hetzelfde fenomeen ter sprake in een sessie.

Ik heb het over het fenomeen ‘nietsdoen’. Ik zag namelijk dat het niet een tekort aan tijd, maar een tekort aan nietsdoen was waardoor ik mijn werk niet met de aandacht, het plezier en de vervulling kon doen die ik gewend was en dat ik niet het resultaat bereikte dat ik normaliter bereik.

Nietsdoen bleek niet alleen belangrijk voor mij, maar ook voor die ene cliënt. Plots zag ik ook weer dat dit ook voor veel meer dan alleen deze ene cliënt geldt. Hierom een podcast over de waarde van nietsdoen voor mensen met ADHD.

Veel luisterplezier!